Végre rászántad magad, hogy megtanulj lovagolni?

Meghoztad életed egyik legjobb döntését!

Első lépésként célszerű futószáras órákat venned, a futószáras oktatás (röviden futószárazás) ugyanis kiváló lehetőséget teremt a lóval -, a lovaglással -, és nem utolsósorban az oktatóval való ismerkedésre.

Mielõtt belemerülnénk a futószáras oktatás részleteibe, lássuk, mi is történik akkor, amikor futószáras oktatásról beszélünk?

Futószárazás alkalmával az oktató voltaképp egyhelyben áll, mialatt a hosszú szárra kötött ló (hátán a tanulóval) köröket ír le a karámban. A lovas különböző egyensúly-, ügyességi-, és a ló irányításának elsajátítását célzó gyakorlatokat hajt végre. Természetesen kezdő lovasokkal az első órákon nem a lóerők felpörgetése a cél!

Hogy miért a futószárazást ajánljuk kezdés képpen?

Mert az oktató közelsége növeli a biztonságérzetünket, jelenlétében sokkal magabiztosabbak vagyunk. Jól ismeri a lovat, amelyen lovagolunk, gyorsan tud reagálni a legkülönfélébb helyzetekre, azonnali választ kapunk kérdéseinkre is. Nagyon fontos, hogy oktatónk segítőkész, tapasztalt, és türelmes legyen hozzánk, hiszen egy rosszul megválasztott oktató akár végleg el is veheti kedvünket a további lovaglástól!

Milyen elõnyei vannak még a futószárazásnak?

A futószáras leckék a helyes tartás, az egyensúly, és ügyességünk fejlődésének kialakításában válhatnak hasznunkra. Futószárazás közben a lovasnak nem kell foglalkoznia a ló irányításával, hiszen azt az oktató végzi a futószárral. Így a lovas a helyes testtartásra, a szabályos ülésre, az egyensúly fejlesztésére tud koncentrálni, s egyúttal megismerkedhet a lovaglás legfontosabb tényezõjével: a lóval.

A futószáras lovasoktatás magánóra keretében történik, a csoport három főből áll: a tanulóból, a lóból és az oktatóból. Ló és lovasa megismerik egymást, a tréningek alatt kialakul és folyamatosan épül az a kapcsolat, ami késõbb olyan csodálatossá és harmonikussá teszi majd a lovaglást.

Oktatási módszereinket, valamint a futószáras órák felépítését minden esetben tanítványaink képességeihez és céljaihoz igazítjuk; ezzel egyénre szabott, jól felépített, érdekes és élvezetes tanulást biztosítva számukra.

Végezetül egy jó tanács:

A futószáras órák számának növekedésével általában minden kezdő lovas büszkén veszi észre magán a gyors fejlõdés jeleit. Ilyen lehet például a magabiztosság -, az egyensúlyérzék -, az izomzat -, tartás javulása, továbbá a ló irányításában elért sikerek.

Ne keseredjünk el, és főleg ne adjuk fel, ha úgy vesszük észre, hogy ez a folyamat egyszer csak leáll (netán visszaesést figyelünk meg saját teljesítményünkben), hiszen a lovaglás a folyamatos tanulásról szól!

Ahhoz hogy eredményesek legyünk és örömünket leljük a lovaglásban, három közreműködő együttműködésére és egy őket összekötő kapocsra van szükség. Ez a három résztvevő a tanuló, a ló és az oktató, a kapocs pedig a hármuk közötti bizalom.

Ha pedig már elég stabilan ülsz a nyeregben és már kialakult a harmonikus összhang a lóval, s a jelzéseidnek megfelelõen az irányítást is jól begyakoroltad, ideje belekóstoldnod a tereplovaglás szépségeibe és egy-egy hosszabb túralovaglás során is kipróbálhatod magad!

Áraink kedvezőek

SÉTALOVAGLÁS:2.800 Ft30 perc
FUTÓSZÁRAS OKTATÁS:4.500 Ft40 perc
OSZTÁLYLOVAGLÁS:4.500 Ft50 perc
TEREPLOVAGLÁS:5.000 Ft1 óra
ELSŐ ÓRA UTÁN2.000 Ft30 perc
BÉRLETEK:KARÁM
(futószáras edzésre, illetve osztálylovaglásra)
40.000 Ft10 alkalom
TEREP45.000 Ft 10 óra
LÓ BÉRLÉS:2.000 Ft30 perc
3.000 Ft1 óra